Επικοινωνήστε μαζί μαςPfizer.comΌροι χρήσηςΠολιτική ΙδιωτικότηταςΠολιτική σχετικά με τα CookiesSitmapDisclaimer
Ανακοίνωση της Pfizer αναφορικά σχετικά με την έρευνα

31/01/23

Nέα Υόρκη, 27 Ιανουαρίου, 2023.
Σχετικά με πρόσφατες κατηγορίες που σχετίζονται με έρευνα κέρδους – λειτουργίας (gain of function) και με κατευθυνόμενη εξέλιξη στην έρευνα στη Pfizer, η εταιρεία θα ήθελε να ξεκαθαρίσει τα δεδομένα. 

Στο πλαίσιο της εξέλιξης της έρευνας του εμβολίου της Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19, η Pfizer δεν έχει διεξάγει έρευνα κέρδους – λειτουργίας (gain of function) ή κατευθυνόμενη έρευνα  για την εξέλιξη. Σε συνεργασία με συνεργάτες μας, έχουμε διεξάγει έρευνα στην οποία ο πρωτότυπος SARS-CoV-2 ιός έχει χρησιμοποιηθεί για να εκφράσει την πρωτεΐνη ακίδας από νέες παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία. Αυτή η εργασία υλοποιείται μόλις μια νέα παραλλαγή ανησυχίας έχει αναγνωριστεί από αρχές δημόσιας υγείας. Αυτή η έρευνα παρέχει σε εμάς έναν τρόπο για να αξιολογήσουμε γρήγορα την ικανότητα ενός υπάρχοντος εμβολίου να προκαλεί παραγωγή αντισώματων, τα οποία εξουδετερώνουν μια νεοεντοπισθείσα ανησυχητική παραλλαγή. Στη συνέχεια διαθέτουμε αυτά τα στοιχεία για αξιολόγηση από επιστημονικά περιοδικά και τα χρησιμοποιούμε ως ένα βήμα για να προσδιορίσουμε αν απαιτείται επικαιροποίηση του εμβολίου. 

Επιπλέον, η Pfizer για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως, για την από του του στόματος αντιική θεραπεία,  υλοποιεί  in vitro έρευνα (π.χ. σε εργαστηριακό τρυβλίο) για τον εντοπισμό πιθανών μεταλλάξεων ανθεκτικότητας στη νιρματρελβίρη, ένα από τα δύο συστατικά της αντιικής θεραπείας.  Με έναν ιό που εξελίσσεται φυσικά, είναι σημαντικό να αξιολογείται τακτικά η δραστικότητα μιας αντιικής θεραπείας.  Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της έρευνας διεξάγεται με τη χρήση προσομοιώσεων στον υπολογιστή ή μεταλλάξεων της κύριας πρωτεάσης - ενός μη μολυσματικού τμήματος του ιού.  Σε περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων, όταν ένας πλήρης ιός δεν περιέχει γνωστές μεταλλάξεις κέρδους-λειτουργίας, ο ιός αυτός μπορεί να τροποποιηθεί, ώστε να καταστεί δυνατή η αξιολόγηση της αντιικής δράσης σε κύτταρα. Επιπλέον, πραγματοποιούνται πειράματα επιλογής ανθεκτικότητας in vitro σε κύτταρα που επωάζονται με SARS-CoV-2 και νιρματρελβίρη στο ασφαλές εργαστήριό μας επιπέδου Βιοασφάλειας 3 (BSL3) για να εκτιμηθεί κατά πόσον η κύρια πρωτεάση μπορεί να μεταλλαχθεί ώστε να προκύψουν ανθεκτικά στελέχη του ιού.  Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι μελέτες απαιτούνται από τις αμερικανικές και παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές για όλα τα αντιιικά προϊόντα και διεξάγονται από πολλές εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Εμπεριστατωμένες πληροφορίες που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας της COVID-19 και η Pfizer παραμένει προσηλωμένη στην διαφάνεια συμβάλλοντας στoν περιορισμό του δραματικού φορτίου αυτής της νόσου.

PP-UNP-GRC-0254-JAN23

Για Επαγγελματίες ΥγείαςΤα Νέα μαςΜεγαλώνουμε με Υγεία Partners ΚαριέραΕπικοινωνίαDisclaimerPfizer.comΤοπική Αναφορά Συμμόρφωσης / Local Reporting Channel Grant Seekers Media Όροι χρήσηςΠολιτική ΙδιωτικότηταςΠολιτική σχετικά με τα CookiesSitemap Business to Business
© Pfizer Ltd. 2016. All rights reserved. Αυτός ο διαδικτυακός τόπος απευθύνεται σε άτομα που κατοικούν στην Ελλάδα. Άλλες χώρες ενδέχεται να διαθέτουν νόμους, νομοθετικές προβλέψεις και ιατρικές πρακτικές που διαφέρουν από αυτές που ισχύουν στην Ελλάδα. Οποιαδήποτε τυχόν προσφορά προϊόντος ή υπηρεσίας μέσω αυτού του διαδικτυακού τόπου σε χώρες όπου αυτή απαγορεύεται, θεωρείται ως μη γενόμενη. Οι πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού του διαδικτυακού τόπου δεν συνιστούν ιατρική συμβουλή. Η ευθύνη για την ιατρική φροντίδα ασθενών ανήκει στον επαγγελματία υγείας, με βάση την επαγγελματική του εξειδίκευση, την εμπειρία, τα χαρακτηριστικά και το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς. Pfizer Ελλάς A.E., Λεωφ. Μεσογείων 243, Ν. Ψυχικό, Τ.Κ. 154 51. Αθήνα, Ελλάδα, Tηλ. Eπικοινωνίας: (+30) 2106785800, Αρ. Γ.Ε.Μ.Η.: 000242901000.
PFE-GRC-WB-079-JAN23