Επικοινωνήστε μαζί μαςPfizer.comΌροι χρήσηςΠολιτική ΙδιωτικότηταςΠολιτική σχετικά με τα CookiesSitmapDisclaimer
Η pfizer και η biontech ενδεχεται να προμηθευσουν στην ε.Ε. 200 εκατομμυρια δοσεις του υποψηφιου mrna εμβολιου κατα του sars-cov-2

17/09/20

  • Σκοπός της προτεινόμενης συμφωνίας είναι η προμήθεια 200 εκατομμυρίων δόσεων και η δυνατότητα αγοράς επιπλέον 100 εκατομμυρίων δόσεων, με έναρξη παραδόσεων έως το τέλος του 2020, εφόσον ληφθεί έγκριση από τις κανονιστικές αρχές

  • Τα εμβόλια που προορίζονται για την Ε.Ε. θα παραχθούν στις μονάδες παραγωγής της BioNTech στη Γερμανία και στη μονάδα παραγωγής της Pfizer στο Βέλγιο

  • Η Pfizer και η BioNTech πρόκειται να αιτηθούν αξιολόγηση του BNT162b2 από τις κανονιστικές αρχές σύντομα, ενδεχομένως και τον Οκτώβριο του 2020 και, εφόσον ληφθεί άδεια ή έγκριση από τις κανονιστικές αρχές, σχεδιάζουν επί του παρόντος να διαθέσουν έως και 100 εκατομμύρια δόσεις παγκοσμίως έως τα τέλη του 2020 και περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη του 2021

Η Pfizer (NYSE: PFE) και η BioNTech SE (Nasdaq: BNTX) ανακοίνωσαν ότι ολοκλήρωσαν τις διερευνητικές συνομιλίες τους με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προτεινόμενη προμήθεια  200 εκατομμυρίων δόσεων του ερευνητικού υποψήφιου mRNA εμβολίου BNT162 κατά του SARS-CoV-2 στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), με δυνατότητα προμήθειας επιπλέον 100 εκατομμυρίων δόσεων. Υπό την προϋπόθεση της κλινικής επιτυχίας, και εφόσον ληφθεί άδεια από τις κανονιστικές αρχές, οι παραδόσεις των εμβολίων θα ξεκινήσουν έως το τέλος του 2020. Οι εταιρείες εισέρχονται πλέον σε στάδιο συμβατικών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Η προτεινόμενη συμφωνία προμήθειας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη αρχική παραγγελία δόσεων εμβολίου στην ιστορία της Pfizer και της BioNTech έως τώρα. Οι δόσεις του εμβολίου για την Ευρώπη θα παραχθούν στις μονάδες παραγωγής της BioNTech στη Γερμανία, καθώς και στη μονάδα παραγωγής της Pfizer στο Βέλγιο. Εάν ληφθεί έγκριση για το υποψήφιο εμβόλιο BNT162b2 από τις κανονιστικές αρχές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ηγηθεί των διαδικασιών κατανομής των δόσεων του εμβολίου μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ε.Ε.

«Η αναμενόμενη συμφωνία της Pfizer και της BioNTech με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου προς τον κοινό στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να μπορούμε να διαθέσουμε εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της νόσου COVID-19 στους ευπαθείς πληθυσμούς πριν από το τέλος του έτους. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δέσμευση και την εμπιστοσύνη, που δείχνει στις προσπάθειες ανάπτυξης που καταβάλλουμε», δήλωσε ο Albert Bourla, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer. «Έχουμε ενεργοποιήσει την αλυσίδα εφοδιασμού μας, κυρίως τη μονάδα μας στο Βέλγιο, και έχουμε αρχίσει ήδη τις διαδικασίες παραγωγής, ώστε το εμβόλιό μας να είναι διαθέσιμο το συντομότερο δυνατό, εφόσον οι κλινικές μελέτες μας αποδειχθούν επιτυχείς και ληφθεί έγκριση από τις κανονιστικές αρχές».

«Ως εταιρεία που ιδρύθηκε στην καρδιά της Ευρώπης, είμαστε ευτυχείς που ολοκληρώσαμε τις διερευνητικές συνομιλίες μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη μεγαλύτερη αρχική παραγγελία στην ιστορία της εταιρείας μας έως τώρα. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο, που θα συμβάλει στην εξάλειψη αυτής της πανδημίας στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η απόφαση αυτή καταδεικνύει ακόμα περισσότερο το πως η συνεργασία και η αλληλεγγύη μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε μια παγκόσμια υγειονομική κρίση ως διεθνής κοινότητα», δήλωσε ο Ugur Sahin, M.D., συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech.

Εκτός των συμφωνιών με διάφορα κράτη, η Pfizer και η BioNTech έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για πιθανή προμήθεια προς την πρωτοβουλία COVAX, ένα μηχανισμό που ιδρύθηκε από την Παγκόσμια Συμμαχία για τα Εμβόλια και την Ανοσοποίηση (Gavi, the Vaccine Alliance), το Συνασπισμό για Καινοτομίες Επιδημιολογικής Ετοιμότητας (CEPI) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) που, χρησιμοποιώντας μια σειρά τεχνολογικών πλατφορμών, στοχεύει να παράσχει σε κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στις αναδυόμενες αγορές, έγκαιρη πρόσβαση σε ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο υποψήφιων εμβολίων κατά της νόσου COVID-19, που παράγονται από πολλούς παρασκευαστές σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά με το πρόγραμμα υποψήφιων εμβολίων BNT162

Το πρόγραμμα BNT162 βασίζεται στην ιδιόκτητη τεχνολογία mRNA της BioNTech και υποστηρίζεται από το παγκόσμιο πρόγραμμα ανάπτυξης εμβολίων και τις παρασκευαστικές ικανότητες της Pfizer. Δύο από τα τέσσερα ερευνητικά υποψήφια εμβόλια των εταιρειών – BNT162b1 και BNT162b2 – έλαβαν πρόσφατα το χαρακτηρισμό «Fast Track» (διαδικασία ταχείας έγκρισης) από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), βάσει των προκαταρκτικών δεδομένων από τις εν εξελίξει μελέτες φάσης 1/2 στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία, καθώς και από τις μελέτες ανοσογονικότητας σε ζώα. Κατά τη διάρκεια των προκλινικών και κλινικών μελετών, το BNT162b1 και το BNT162b2 αποδείχθηκαν ισχυροί υποψήφιοι, βάσει της αξιολόγησης της ασφάλειας και της ανοσολογικής απόκρισης.

Στις 27 Ιουλίου, η Pfizer και η BioNTech είχαν ανακοινώσει ότι, κατόπιν εκτεταμένης αξιολόγησης των προκλινικών και κλινικών δεδομένων από τις κλινικές μελέτες φάσης 1/2, και σε συνεργασία με το Κέντρο Αξιολόγησης και Έρευνας Βιολογικών Παραγόντων (CBER) του FDA και άλλων κανονιστικών φορέων ανά τον κόσμο, η Pfizer και η BioNTech επέλεξαν να προωθήσουν το υποψήφιο εμβόλιο BNT162b2 στη μελέτη φάσης 2/3. Το BNT162b2 κωδικοποιεί μια βελτιστοποιημένη, πλήρους μήκους γλυκοπρωτεΐνη της ακίδας του SARS-CoV-2 (S), η οποία αποτελεί τον στόχο των εξουδετερωτικών αντισωμάτων κατά του ιού.

Σχετικά με τη μελέτη φάσης 2/3

Στη μελέτη τελικού σταδίου, η Pfizer και η BioNTech μελετούν ένα δοσολογικό σχήμα 2 δόσεων σε επίπεδο δόσης 30µg σε έως και 30.000 συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 85 ετών. Οι εταιρείες έχουν επιλέξει περίπου 120 κέντρα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών με σημαντική αναμενόμενη μετάδοση του SARS-CoV-2 και καταβάλλουν προσπάθειες να εντάξουν και ετερογενή πληθυσμό στη μελέτη και να εγγράψουν εθελοντές, που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό. Έως σήμερα, στη μελέτη φάσης 2/3 έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 25.000 συμμετέχοντες που λαμβάνουν ήδη τη 2η δόση. Υπό την προϋπόθεση της κλινικής επιτυχίας της μελέτης, η Pfizer και η BioNTech πρόκειται να αιτηθούν αξιολόγηση του BNT162b2 από τις κανονιστικές αρχές τον Οκτώβριο του 2020 και, εφόσον ληφθεί άδεια ή έγκριση από τις κανονιστικές αρχές, σχεδιάζουν επί του παρόντος να διαθέσουν έως και 100 εκατομμύρια δόσεις παγκοσμίως έως τα τέλη του 2020 και περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη του 2021. Προκειμένου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις προσδοκώμενες ποσότητες και τμηματικές παραδόσεις, οι εταιρείες έχουν ήδη παρασκευάσει επαρκείς ποσότητες για τους 30.000 συμμετέχοντες στην κλινική μελέτη φάσης 2/3, ενώ έχουν αρχίσει ήδη την παραγωγή και αποθήκευση αποθέματος για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επί του παρόντος, το υποψήφιο εμβόλιο BNT162 δεν έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας σε καμία χώρα του κόσμου. Και οι δύο συνεργάτες έχουν δεσμευτεί να αναπτύξουν αυτά τα νέα εμβόλια με γνώμονα τα προκλινικά και κλινικά δεδομένα κατά τη λήψη όλων των αποφάσεών τους.

Pfizer Inc: Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών

Στη Pfizer, χρησιμοποιούμε την επιστήμη και τους παγκόσμιους πόρους μας για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σε κάθε στάδιο της ζωής. Εργαζόμαστε για να θέσουμε τα πρότυπα όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αξία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υγείας που διαθέτουμε, περιλαμβάνει βιολογικά φάρμακα, φάρμακα μικρών μορίων, εμβόλια, καθώς  και πολλά από τα πιο γνωστά παγκοσμίως, προϊόντα προσωπικής υγιεινής και φροντίδας. Οι συνεργάτες της Pfizer στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες ασχολούνται καθημερινά με την προώθηση της καλής υγείας, της πρόληψης, της αντιμετώπισης και θεραπείας των ασθενειών που αποτελούν πρόκληση για την εποχή μας. Συνεπείς με την ευθύνη μας ως παγκόσμια πρωτοπόρος βιο-φαρμακευτική εταιρεία, συνεργαζόμαστε με κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερα από 150 χρόνια, η Pfizer εργάζεται για να κάνει τη διαφορά για όλους όσους βασίζονται σε εμάς. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δεσμεύσεις μας, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.pfizer.gr

Δήλωση Γνωστοποίησης Pfizer

Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν δελτίο ισχύουν κατά την 7η Σεπτεμβρίου 2020. Η Pfizer δεν αναλαμβάνει καμία υποχρέωση να ενημερώνει για τυχόν δηλώσεις για μελλοντικές εκτιμήσεις, που περιέχονται στο παρόν δελτίο βάσει νέων πληροφοριών ή μελλοντικών γεγονότων ή εξελίξεων.

Το παρόν δελτίο περιέχει πληροφορίες για μελλοντικές εκτιμήσεις σχετικά με τις προσπάθειες της Pfizer για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19, τη συνεργασία μεταξύ της BioNTech και της Pfizer για την ανάπτυξη ενός υποψήφιου εμβολίου κατά της νόσου COVID-19, μια πιθανή συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια BNT162 και άλλων πιθανών συμφωνιών, το πρόγραμμα υποψήφιων mRNA εμβολίων BNT162 και τα υποψήφια modRNA εμβόλια BNT162b2 και BNT162b1 (συμπεριλαμβανομένων των ποιοτικών αξιολογήσεων των διαθέσιμων δεδομένων, των δυνητικών οφελών, των προσδοκιών για τις κλινικές μελέτες και του χρονοδιαγράμματος για την υποβολή προτάσεων σε κανονιστικές αρχές και της αναμενόμενης δυνατότητας παραγωγής, διάθεσης και διανομής), οι οποίες ενέχουν σημαντικούς κινδύνους και αβεβαιότητες που θα μπορούσαν να έχουν ως συνέπεια τα πραγματικά αποτελέσματα να διαφέρουν ουσιωδώς από εκείνα που δηλώνονται ή υπονοούνται στις δηλώσεις αυτές.

Οι κίνδυνοι και αβεβαιότητες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τις εγγενείς αβεβαιότητες της έρευνας και της ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας επίτευξης των αναμενόμενων κλινικών καταληκτικών σημείων, την τήρηση των ημερομηνιών έναρξης ή/και ολοκλήρωσης των κλινικών μελετών, των ημερομηνιών υποβολής αιτήσεων σε κανονιστικές αρχές, των ημερομηνιών έγκρισης από τις κανονιστικές αρχές ή/και των ημερομηνιών κυκλοφορίας, καθώς και κινδύνων που σχετίζονται με τα προκαταρκτικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας δυσμενών νέων προκλινικών ή κλινικών δεδομένων και περαιτέρω αναλύσεων υφιστάμενων προκλινικών ή κλινικών δεδομένων, που ενδέχεται να μη συνάδουν με τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν για την επιλογή του υποψήφιου εμβολίου BNT162b2 και τον προσδιορισμό του επιπέδου δόσης για τη μελέτη φάσης 2/3· τον κίνδυνο ότι τα δεδομένα των κλινικών μελετών υπόκεινται σε αποκλίνουσες ερμηνείες και αξιολογήσεις, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αξιολόγησης από ανεξάρτητη επιτροπή/δημοσίευσης, από την επιστημονική κοινότητα γενικότερα και από τις κανονιστικές αρχές· το εάν και πότε τα δεδομένα από το πρόγραμμα mRNA εμβολίων BNT162 θα δημοσιευθούν σε επιστημονικά περιοδικά και, εάν ναι, πότε και με ποιες τροποποιήσεις· το κατά πόσον οι κανονιστικές αρχές θα είναι ικανοποιημένες με το σχεδιασμό και τα αποτελέσματα αυτών ή μελλοντικών προκλινικών ή κλινικών μελετών· το εάν και πότε θα υποβληθούν αιτήσεις χορήγησης έγκρισης ή/και Άδειας Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης βιολογικών παραγόντων σε οποιαδήποτε δικαιοδοσία για το BNT162b2 ή οποιαδήποτε άλλα δυνητικά υποψήφια εμβόλια· το εάν και πότε οι αιτήσεις αυτές θα εγκριθούν από τις κανονιστικές αρχές, γεγονός που μπορεί να εξαρτάται από πολυάριθμους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του προσδιορισμού του κατά πόσον τα οφέλη του υποψήφιου εμβολίου υπερτερούν των γνωστών κινδύνων του και του προσδιορισμού της αποτελεσματικότητας του υποψήφιου εμβολίου και, σε περίπτωση έγκρισης, του κατά πόσον το υποψήφιο εμβόλιο θα έχει εμπορική επιτυχία· αποφάσεις των κανονιστικών αρχών που επηρεάζουν την επισήμανση, τις διαδικασίες παρασκευής, την ασφάλεια ή/και άλλα ζητήματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη διαθεσιμότητα ή τις εμπορικές δυνατότητες οποιουδήποτε υποψηφίου εμβολίου, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης προϊόντων ή θεραπειών από άλλες εταιρείες· την παραγωγική ικανότητα και δυνατότητα, συμπεριλαμβανομένου του αν ο εκτιμώμενος αριθμός δόσεων μπορεί να παραχθεί εντός των αναμενόμενων χρονικών περιόδων που αναφέρονται· το εάν και πότε θα επιτευχθεί οριστική συμφωνία προμήθειας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή·  το εάν και πότε θα επιτευχθούν πρόσθετες συμφωνίες προμήθειας· αβεβαιότητες όσον αφορά τη δυνατότητα εξασφάλισης συστάσεων από τεχνικές επιτροπές εμβολιασμών και άλλες αρχές δημόσιας υγείας και αβεβαιότητες όσον αφορά το εμπορικό αποτέλεσμα αυτών των συστάσεων· και τις εξελίξεις στον ανταγωνισμό.

Αναλυτική περιγραφή των κινδύνων και των αβεβαιοτήτων είναι διαθέσιμη στην Ετήσια Έκθεση της Pfizer στο Έντυπο 10-K για τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2019, καθώς στις επακόλουθες εκθέσεις της στο Έντυπο 10-Q, μεταξύ άλλων στις ενότητες με τίτλο «Παράγοντες Κινδύνου» και «Πληροφορίες για το μέλλον και παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν μελλοντικά αποτελέσματα», καθώς και στις ακόλουθες εκθέσεις της εταιρείας στο Έντυπο 8-K. Όλες οι παραπάνω εκθέσεις έχουν υποβληθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και διατίθενται στους ιστότοπους www.sec.gov και www.pfizer.com.

Σχετικά με τη BioNTech

Η Biopharmaceutical New Technologies είναι εταιρεία ανάπτυξης ανοσοθεραπειών νέας γενιάς, που πρωτοπορεί στον τομέα των καινοτόμων θεραπειών για τον καρκίνο και άλλες σοβαρές ασθένειες. Η εταιρεία αξιοποιεί ένα ευρύ σύνολο πλατφορμών υπολογιστικής ανακάλυψης φαρμάκων για την ταχεία ανάπτυξη καινοτόμων βιοφαρμακευτικών προϊόντων. Στο ευρύ χαρτοφυλάκιο υποψήφιων ογκολογικών προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάνονται εξατομικευμένες και «off-the-shelf» θεραπείες με βάση το mRNA, καινοτόμα προϊόντα βασισμένα σε T-λεμφοκύτταρα με χιμαιρικό υποδοχέα αντιγόνου, δι-ειδικοί ανοσορυθμιστές σημείων ελέγχου, στοχευμένα καρκινικά αντισώματα και μικρομόρια. Αξιοποιώντας την υψηλή τεχνογνωσία της στην ανάπτυξη εμβολίων mRNA και τις δυνατότητες εσωτερικής παρασκευής που διαθέτει, η BioNTech και οι συνεργάτες της αναπτύσσουν πολλά υποψήφια εμβόλια mRNA για ευρύ φάσμα λοιμωδών νοσημάτων, παράλληλα με το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο των ογκολογικών προϊόντων της. Η BioNTech έχει συνάψει ευρύ φάσμα συνεργασιών με πολλές φαρμακευτικές εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών Genmab, Sanofi, Bayer Animal Health, Genentech, μέλος του Ομίλου Roche, Regeneron, Genevant, Fosun Pharma και Pfizer.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.BioNTech.de.

Δήλωση Γνωστοποίησης BioNTech

Το παρόν δελτίο Τύπου περιέχει δηλώσεις για μελλοντικές εκτιμήσεις της BioNTech στο πλαίσιο του μεταρρυθμιστικού νόμου των Η.Π.Α. περί αγωγών ιδιωτικών χρεογράφων (Private Securities Litigation Reform Act) του 1995. Αυτές οι μελλοντικές εκτιμήσεις ενδέχεται να περιλαμβάνουν, ενδεικτικά, δηλώσεις σχετικά με: τις προσπάθειες της BioNTech για την καταπολέμηση της νόσου COVID-19· το χρόνο έναρξης των κλινικών μελετών του BNT162 και των αναμενόμενων δημοσιεύσεων των δεδομένων από τις εν λόγω μελέτες· το χρόνο πιθανής χορήγησης έγκρισης ή Άδειας Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης· την προσδοκία μας να συμφωνήσουμε στους τελικούς όρους και να συνάψουμε οριστική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή· την πιθανότητα σύναψης πρόσθετων συμφωνιών προμήθειας με άλλες δικαιοδοσίες ή με την πρωτοβουλία COVAX· τη δυνητική ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του BNT162· τη συνεργασία μεταξύ της BioNTech και της Pfizer για την ανάπτυξη δυνητικού εμβολίου κατά της νόσου COVID-19· και της ικανότητας της BioNTech να προμηθεύσει τις απαιτούμενες ποσότητες του εμβολίου BNT162 για τη στήριξη της κλινικής ανάπτυξης και, εφόσον λάβει έγκριση, της ζήτησης της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των εκτιμήσεων παραγωγής μας για τα έτη 2020 και 2021. Οποιεσδήποτε δηλώσεις για μελλοντικές εκτιμήσεις εμπεριέχονται στο παρόν Δελτίο Τύπου βασίζονται στις τρέχουσες προσδοκίες και πεποιθήσεις της BioNTech για μελλοντικά γεγονότα και υπόκεινται σε διάφορους κινδύνους και αβεβαιότητες που θα μπορούσαν να έχουν ως συνέπεια τα πραγματικά αποτελέσματα να διαφέρουν ουσιωδώς και δυσμενώς από εκείνα που δηλώνονται ή υπονοούνται στις δηλώσεις αυτές. Οι κίνδυνοι και αβεβαιότητες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τον ανταγωνισμό για τη δημιουργία εμβολίου κατά της νόσου COVID-19· την ικανότητα επίτευξης συγκρίσιμων κλινικών αποτελεσμάτων σε μεγαλύτερης κλίμακας και πιο διευρυμένες κλινικές μελέτες· την ικανότητα αποτελεσματικής αύξησης της παραγωγικής ικανότητας· και άλλες πιθανές δυσκολίες. Αυτοί και άλλοι κίνδυνοι και αβεβαιότητες εξετάζονται στην Ετήσια Έκθεση της BioNTech στο Έντυπο 20-F που υπεβλήθη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α. (SEC) στις 31 Μαρτίου 2020 και διατίθεται στον ιστότοπο της SEC στη διεύθυνση www.sec.gov. Όλες οι πληροφορίες στο παρόν Δελτίο Τύπου ισχύουν κατά την ημερομηνία του δελτίου και η BioNTech δεν αναλαμβάνει καμία υποχρέωση ενημέρωσης των εν λόγω πληροφοριών εκτός εάν υπάρχει σχετική απαίτηση από τον νόμο.

PP-PFE-GRC-0606-SEP20
Για Επαγγελματίες ΥγείαςΤα Νέα μαςΜεγαλώνουμε με Υγεία Partners ΚαριέραΕπικοινωνίαDisclaimerPfizer.comΤοπική Αναφορά Συμμόρφωσης / Local Reporting Channel Grant Seekers Media Όροι χρήσηςΠολιτική ΙδιωτικότηταςΠολιτική σχετικά με τα CookiesSitemap Business to Business
© Pfizer Ltd. 2016. All rights reserved. Αυτός ο διαδικτυακός τόπος απευθύνεται σε άτομα που κατοικούν στην Ελλάδα. Άλλες χώρες ενδέχεται να διαθέτουν νόμους, νομοθετικές προβλέψεις και ιατρικές πρακτικές που διαφέρουν από αυτές που ισχύουν στην Ελλάδα. Οποιαδήποτε τυχόν προσφορά προϊόντος ή υπηρεσίας μέσω αυτού του διαδικτυακού τόπου σε χώρες όπου αυτή απαγορεύεται, θεωρείται ως μη γενόμενη. Οι πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού του διαδικτυακού τόπου δεν συνιστούν ιατρική συμβουλή. Η ευθύνη για την ιατρική φροντίδα ασθενών ανήκει στον επαγγελματία υγείας, με βάση την επαγγελματική του εξειδίκευση, την εμπειρία, τα χαρακτηριστικά και το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς. Pfizer Ελλάς A.E., Λεωφ. Μεσογείων 243, Ν. Ψυχικό, Τ.Κ. 154 51. Αθήνα, Ελλάδα, Tηλ. Eπικοινωνίας: (+30) 2106785800, Αρ. Γ.Ε.Μ.Η.: 000242901000.
PFE-GRC-WB-079-JAN23