Επικοινωνήστε μαζί μαςPfizer.comΌροι χρήσηςΠολιτική ΙδιωτικότηταςΠολιτική σχετικά με τα CookiesSitmapDisclaimer
Ξεπέρασαν τις 100 οι προσλήψεις στελεχών στο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

16/07/21

17% των νέων εργαζομένων είναι Έλληνες που επέστρεψαν από το εξωτερικό

Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι έχουν ήδη στελεχώσει το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του από τον Απρίλιο 2021.

Οι πρώτες αυτές θέσεις εργασίας αφορούν διαφορετικές ειδικότητες από τους τομείς των Οικονομικών υπηρεσιών, του Ανθρώπινου Δυναμικού, της διαχείρισης Έργων και Προμηθειών, κτλ. Η μέση ηλικία των στελεχών που εργάζονται στο Κέντρο είναι 34 έτη, ενώ το 66% είναι γυναίκες. Το 40% των εργαζομένων διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, ενώ ένας σημαντικός αριθμός είναι και κάτοχοι διδακτορικού, γεγονός που αναδεικνύει το υψηλό μορφωτικό επίπεδο και την εξειδίκευση των εργαζόμενων στο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών. Παράλληλα, από τις νέες προσλήψεις τα 2/3 προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη, ενώ το 17% των νέων στελεχών είναι Έλληνες και Ελληνίδες που εργάζονταν στο εξωτερικό και επέστρεψαν στη χώρα για να ενταχθούν στο Κέντρο.

Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Κέντρου στόχος είναι ο αριθμός των εργαζόμενων να διπλασιαστεί εντός του 2021 και να φτάσει τους 280 εργαζόμενους μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

«Παρά τα εμπόδια που προκάλεσε η πανδημία, η πρώτη φάση δημιουργίας του Κέντρου ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ήδη έχουν ενταχθεί στην ομάδα μας περισσότερα από 100 στελέχη, με υψηλή κατάρτιση και εξειδίκευση. Τόσο ο αριθμός όσο και το υψηλό επίπεδο των μέχρι τώρα αιτήσεων, δικαιώνουν την επιλογή της Θεσσαλονίκης για την παγκόσμια αυτή εμβληματική επένδυση. Μια επιλογή που στηρίχθηκε στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και την πλεονεκτική γεωγραφική θέση της πόλης, αλλά και στα φορολογικά κίνητρα και τη συνεργασία που υπάρχει με την Πολιτεία. Έχοντας ήδη κατακτήσει ένα σημαντικό ορόσημο στον σχεδιασμό μας, συνεχίζουμε για την ολοκλήρωση της επένδυσης, η οποία – πέρα από τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας – θα παράγει ευρύτερο όφελος για τη χώρα, συμβάλλοντας στη δυναμική ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας και ενισχύοντας περαιτέρω το επενδυτικό προφίλ της Ελλάδας παγκοσμίως», δήλωσε σχετικά ο κ. Aντώνης Χατζημανωλάκης, Επικεφαλής Επιχειρησιακής Ετοιμότητας του Κέντρου.

Η δημιουργία του Κέντρου επεκτείνει την επενδυτική παρουσία της Pfizer στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη, μετά την ίδρυση και την επιτυχημένη λειτουργία του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας. Η επένδυση εντάσσεται στη στρατηγική της Pfizer για τη δημιουργία έξι κόμβων σε όλο τον κόσμο, με στόχο την κεντρική διαχείριση συγκεκριμένων εσωτερικών υπηρεσιών και την απλοποίηση της δομής του Οργανισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών της Θεσσαλονίκης θα καλύπτει τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, ενώ θα προσφέρει βέλτιστες διοικητικές υπηρεσίες σε τομείς όπως οι οικονομικές υπηρεσίες, οι λειτουργίες του ανθρώπινου δυναμικού, η διαχείριση προμηθειών, τα έργα εταιρικού μετασχηματισμού και λειτουργίας κ.ά.

Όπως τόνισε η κα. Ειρήνη Παγανοπούλου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Pfizer Hellas, «Η διαδικασία στελέχωσης του Κέντρου επιβεβαιώνει την πίστη μας στο ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας, αλλά και την προστιθέμενη αξία που δημιουργούμε με την επένδυσή μας, τόσο για την εταιρεία όσο και για τη χώρα. Είμαστε υπερήφανοι γιατί έχουμε καταφέρει - διατηρώντας ένα κορυφαίο εργασιακό περιβάλλον - να προσελκύσουμε και να διαμορφώσουμε μια εξαιρετική ομάδα νέων ανθρώπων, με υψηλά προσόντα, με διαφορετικά προφίλ, με δυναμική συμμετοχή των γυναικών, αλλά και των στελεχών που αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό. Με τον τρόπο αυτό εκπληρώνεται ένας από τους βασικούς μας στόχους, που είναι η συμβολή στην εθνική προσπάθεια του brain regain και η δημιουργία ευκαιριών, ώστε οι ταλαντούχοι άνθρωποι της χώρας να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους και να σταδιοδρομήσουν σε ένα καινοτόμο και δυναμικό, διεθνή οργανισμό».

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών έχει συγκεντρώσει υψηλό ενδιαφέρον για εργασία, καθώς μόνο για τις πρώτες 100 θέσεις εργασίας υποβλήθηκαν περισσότερες από 4.000 αιτήσεις πρόσληψης.

Σχετικά με τη Pfizer: Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών

Στη Pfizer, χρησιμοποιούμε την επιστήμη και τους παγκόσμιους πόρους μας για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σε κάθε στάδιο της ζωής. Εργαζόμαστε για να θέσουμε τα πρότυπα όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αξία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υγείας που διαθέτουμε, περιλαμβάνει καινοτόμα φάρμακα και εμβόλια. Οι συνεργάτες της Pfizer στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες ασχολούνται καθημερινά με την προώθηση της καλής υγείας, της πρόληψης, της αντιμετώπισης και θεραπείας των ασθενειών που αποτελούν πρόκληση για την εποχή μας. Συνεπείς με την ευθύνη μας ως παγκόσμια πρωτοπόρος βιο-φαρμακευτική εταιρεία, συνεργαζόμαστε με υγειονομικούς, κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερα από 150 χρόνια, η Pfizer εργάζεται για να κάνει τη διαφορά για όλους όσους βασίζονται σε εμάς.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δεσμεύσεις μας, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.pfizer.gr

PP-PFE-GRC-0787-JUL21
Για Επαγγελματίες ΥγείαςΤα Νέα μαςΜεγαλώνουμε με Υγεία Partners ΚαριέραΕπικοινωνίαDisclaimerPfizer.com Grant Seekers Media Όροι χρήσηςΠολιτική ΙδιωτικότηταςΠολιτική σχετικά με τα CookiesSitemap Business to Business
© Pfizer Ltd. 2016. All rights reserved. Αυτός ο διαδικτυακός τόπος απευθύνεται σε άτομα που κατοικούν στην Ελλάδα. Άλλες χώρες ενδέχεται να διαθέτουν νόμους, νομοθετικές προβλέψεις και ιατρικές πρακτικές που διαφέρουν από αυτές που ισχύουν στην Ελλάδα. Οποιαδήποτε τυχόν προσφορά προϊόντος ή υπηρεσίας μέσω αυτού του διαδικτυακού τόπου σε χώρες όπου αυτή απαγορεύεται, θεωρείται ως μη γενόμενη. Οι πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού του διαδικτυακού τόπου δεν συνιστούν ιατρική συμβουλή. Η ευθύνη για την ιατρική φροντίδα ασθενών ανήκει στον επαγγελματία υγείας, με βάση την επαγγελματική του εξειδίκευση, την εμπειρία, τα χαρακτηριστικά και το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς. Pfizer Ελλάς A.E., Λεωφ. Μεσογείων 243, Ν. Ψυχικό, Τ.Κ. 154 51. Αθήνα, Ελλάδα, Tηλ. Eπικοινωνίας: (+30) 2106785800, Αρ. Γ.Ε.Μ.Η.: 000242901000.
PFE-GRC-PR-079-JAN23