Επικοινωνήστε μαζί μαςPfizer.comΌροι χρήσηςΠολιτική ΙδιωτικότηταςΠολιτική σχετικά με τα CookiesSitmapDisclaimer

«Ο καρκίνος μου, ο θρόμβος μου»: μια νέα σειρά ενημερωτικών podcast από τη Pfizer Hellas για τους ογκολογικούς ασθενείς

29/11/22

Μια νέα πρωτοβουλία ενημέρωσης και υποστήριξης των ασθενών με καρκίνο παρουσιάζει η Pfizer Hellas, δημιουργώντας μια σειρά podcasts που στόχο έχουν την ενημέρωση των ογκολογικών ασθενών και των φροντιστών τους για την πιθανότητα εμφάνισης θρόμβωσης, μιας σημαντικής και όχι τόσο σπάνιας επιπλοκής της νόσου.  

Παρόλο, που η θρόμβωση αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες θανάτου σε ασθενείς με ενεργό καρκίνο1, επιστημονικές μελέτες αναφέρουν ότι τόσο οι ίδιοι οι ασθενείς όσο και οι φροντιστές τους, δεν γνωρίζουν ότι η θρόμβωση είναι μια δυνητική επιπλοκή του καρκίνου. Επιπλέον, οι ασθενείς δεν γνωρίζουν τα συμπτώματα με τα οποία εμφανίζεται ένα επεισόδιο θρόμβωσης μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις πιθανότητες έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας2

Με την νέα σειρά των podcasts οι ογκολογικοί ασθενείς και οι φροντιστές τους μπορούν να ενημερωθούν αναφορικά με τους συχνότερους τρόπους εμφάνισης της θρόμβωσης, ώστε να αναγνωρίσουν εγκαίρως τα συμπτώματά της, να ακολουθήσει άμεσα η διάγνωση από τον θεράποντα ιατρό, και να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία. 

Τα δύο podcasts περιλαμβάνουν τις αφηγήσεις ασθενών, οι οποίοι με τον δικό τους τρόπο μοιράζονται την εμπειρία τους αναφορικά με τα πρώιμα συμπτώματα της θρόμβωσης, τις πρώτες τους αντιδράσεις, τον τρόπο διάγνωσης, τα συναισθήματα που βίωσαν αλλά και τις αλλαγές που έφερε στην καθημερινότητά τους και στην ποιότητα της ζωής τους η θρόμβωση που αντιμετώπισαν. Επιπλέον, τονίζουν την ανάγκη ενημέρωσης των ογκολογικών ασθενών για την εμφάνιση επιπλοκών και μεταφέρουν ένα αισιόδοξο μήνυμα σε ασθενείς που πάσχουν από παρόμοια νοσήματα. 

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των podcasts η κα. Μαρία Λύκκα, Παθολόγος - Ογκολόγος Αναπληρώτρια Διευθύντρια Δ' Ογκολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν εξηγεί με απλό και κατανοητό τρόπο τους επιβαρυντικούς παράγοντες, τα σημεία της θρόμβωσης, τους συχνότερους τύπους καρκίνου που διατρέχουν κίνδυνο, καθώς και τον τρόπο αντιμετώπισης. H κα. Λύκκα ανέφερε σχετικά: «Η θρόμβωση σε ογκολογικούς ασθενείς είναι συχνή και δυνητικά θανατηφόρος. Οι ασθενείς που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο είναι συνήθως αυτοί με προχωρημένη νόσο, οι οποίοι λαμβάνουν χημειοθεραπεία. Η έγκαιρη διάγνωσή της, η αποτελεσματική θεραπεία της με ασφαλή, αποτελεσματικά και εύκολα στη χορήγησή τους φάρμακα, μπορεί να εξασφαλίσει την αναγκαία προστασία των ασθενών μας αλλά και την απρόσκοπτη παράλληλη λήψη των αντινεοπλασματικών θεραπειών τους.»

«Η εμφάνιση θρόμβωσης στους ογκολογικούς ασθενείς είναι μια ιδιαίτερα σημαντική επιπλοκή. Μάλιστα, οι ασθενείς με καρκίνο έχουν τέσσερις με επτά φορές υψηλότερο κίνδυνο από τον γενικό πληθυσμό να παρουσιάσουν θρόμβωση3, ενώ κάποιοι τύποι καρκίνου σχετίζονται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης θρομβώσεων. Με τα δυο νέα podcasts, στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην ενημέρωση των ασθενών και των φροντιστών τους, ώστε σε συνεργασία με τον ιατρό τους να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν έγκαιρα. Η θρόμβωση μπορεί να θεραπευθεί αρκεί να αντιμετωπιστεί έγκαιρα με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων» ανέφερε η κ. Παρασκευή Σάββαρη, Παθολόγος, Senior Medical Manager, Pfizer Hellas

Μπορείτε να ακούσετε τα podcasts εδώ: 
Youtube podcast 1 : https://youtu.be/fYxUS7R70Ug
Youtube podcast 2: https://youtu.be/A3Gb_Cxl_p8 
Spotify: https://open.spotify.com/show/2oXdjX25hHqfkGYSqh7Vht 
Google:https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9mZWVkcy5zaW1wbGVjYXN0LmNvbS82UXBXX256Rw
Apple: https://podcasts.apple.com/us/podcast/ο-καρκίνος-μου-ο-θρόμβος-μου/id1592604329  

Παραπομπές: 
1.    Khorana AA. et al. J Thromb Haemost 2007;5:632–4. 
2.    Benelhaj NB. et al. Palliat Med. 2018;32:1010-1020. 
3.    Khorana AA. et al. Cancer 2013;119:648-55.

PP-UNP-GRC-0204-NOV22

Για Επαγγελματίες ΥγείαςΤα Νέα μαςΜεγαλώνουμε με Υγεία Partners ΚαριέραΕπικοινωνίαDisclaimerPfizer.comΤοπική Αναφορά Συμμόρφωσης / Local Reporting Channel Grant Seekers Media Όροι χρήσηςΠολιτική ΙδιωτικότηταςΠολιτική σχετικά με τα CookiesSitemap Business to Business
© Pfizer Ltd. 2016. All rights reserved. Αυτός ο διαδικτυακός τόπος απευθύνεται σε άτομα που κατοικούν στην Ελλάδα. Άλλες χώρες ενδέχεται να διαθέτουν νόμους, νομοθετικές προβλέψεις και ιατρικές πρακτικές που διαφέρουν από αυτές που ισχύουν στην Ελλάδα. Οποιαδήποτε τυχόν προσφορά προϊόντος ή υπηρεσίας μέσω αυτού του διαδικτυακού τόπου σε χώρες όπου αυτή απαγορεύεται, θεωρείται ως μη γενόμενη. Οι πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού του διαδικτυακού τόπου δεν συνιστούν ιατρική συμβουλή. Η ευθύνη για την ιατρική φροντίδα ασθενών ανήκει στον επαγγελματία υγείας, με βάση την επαγγελματική του εξειδίκευση, την εμπειρία, τα χαρακτηριστικά και το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς. Pfizer Ελλάς A.E., Λεωφ. Μεσογείων 243, Ν. Ψυχικό, Τ.Κ. 154 51. Αθήνα, Ελλάδα, Tηλ. Eπικοινωνίας: (+30) 2106785800, Αρ. Γ.Ε.Μ.Η.: 000242901000.
PFE-GRC-PR-079-JAN23