• Pfizer.com

  • Όροι χρήσης

  • Πολιτική Ιδιωτικότητας

  • Πολιτική σχετικά με τα Cookies

  • Sitemap

  • Disclaimer

HOT TOPIC Placeholder

ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ:  Αρχική / 1951-1999: Η Εποχη της ερευνας & της Αναγεννησης

1951-1999: Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

1951

H Pfizer δραστηριοποιείται στο Βέλγιο, στη Βραζιλία, στον Καναδά, στην Κούβα, στην Αγγλία, στο Μεξικό, στον Παναμά και στο Πουέρτο Ρίκο.

1952

Η Pfizer ιδρύει το τμήμα γεωργικών προϊόντων που είναι αφιερωμένο στην ανεύρεση πρωτοποριακών λύσεων σε προβλήματα υγείας των ζώων. Το τμήμα στεγάζεται σε ένα αγρόκτημα εκτάσεως σχεδόν 3 τετραγωνικών χιλιομέτρων και οι εγκαταστάσεις έρευνας στην Ιντιάνα.

1953

Η εταιρεία J.B. Roerig and Company με εξειδίκευση στα συμπληρώματα διατροφής, γίνεται ένας από τους κλάδους της Pfizer. Η Roerig παραμένει αναπόσπαστο μέρος του εξαιρετικού μάρκετινγκ της Pfizer.

1955

Στην Αγγλία ιδρύεται ένα εργοστάσιο ζύμωσης, το οποίο έθεσε τα θεμέλια για τις ερευνητικές και αναπτυξιακές δραστηριότητες της Pfizer στη Μεγάλη Βρετανία. Η Pfizer συνάπτει συνεργασία με την Ιαπωνική εταιρεία Taito για την παραγωγή και διανομή αντιβιοτικών. Η Pfizer εξαγοράζει την πλήρη ιδιοκτησία της Taito το 1983.

1960

Η εταιρεία σηματοδοτεί την αυξανόμενη δέσμευσή της στην έρευνα ιδρύοντας ιατρικά ερευνητικά εργαστήρια στο Γκρότον του Κονέκτικατ. H πορεία της Pfizer Hellas ξεκίνησε το 1960 με ένα μικρό ανθρώπινο δυναμικό 40 ατόμων και έδρα το πρώτο εργοστάσιο στην οδό Αλκέτου 5, στο Παγκράτι.

1961

Η Pfizer εισέρχεται σε μια δεκαετία ουσιαστικής ανάπτυξης και ιδρύει τα νέα παγκόσμια κεντρικά της γραφεία στο Μανχάταν.

1965

Ο John J. Powers, ο νεότερος αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου. Ο John McKeen, τον οποίο διαδέχτηκε, παραμένει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου έως το 1968, όταν ο Powers ανέλαβε την πλήρη ιδιοκτησία της εταιρείας.

1970

H Pfizer Hellas μεγαλώνει. Ένα νέο εργοστάσιο στον Αυλώνα προστίθεται στις κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρίας, δίνοντας νέα πνοή και δημιουργώντας νέες απαιτήσεις στη φαρμακοβιομηχανία.

1971

Ιδρύεται το Κεντρικό Τμήμα Έρευνας, το οποίο συνδυάζει έρευνα και ανάπτυξη σε φάρμακα, γεωργικά προϊόντα και χημικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Το τμήμα αυτό αναπτύχθηκε τόσο ώστε να συμπεριλάβει και άλλα ερευνητικά κέντρα σε τρεις ηπείρους.

1972

Η Pfizer περνά το κατώφλι του δισεκατομμυρίου σε πωλήσεις. Παραιτείται ο John Powers ο νεότερος και ο Edmund T. Pratt ο νεότερος, αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου ενώ εκτελεστικός πρόεδρος αναλαμβάνει ο Gerald D. Laubauch.

1976

Με τον εορτασμό των 200στών γενεθλίων της Αμερικής, η Pfizer εορτάζει πάνω από 125 χρόνια εκρηκτικής ανάπτυξης.

1978

Ο John McKeen, ο άνθρωπος που ευθύνεται για τη μεταμόρφωση της Pfizer σε παγκόσμια εταιρεία πεθαίνει σε ηλικία 75 ετών.

1980

Το Feldene (πιροξικάμη) καθίσταται το πρώτο σε πωλήσεις αντιφλεγμονώδες φάρμακο στον κόσμο. H Pfizer Hellas εξελίσσεται και αναπτύσσει τις δραστηριότητές της. Πραγματοποιείται η πρώτη εξαγωγή φαρμάκων με προορισμό την Αλγερία.

1988

Το τμήμα γεωργικών προϊόντων μετονομάζεται σε τμήμα κτηνιατρικών προϊόντων. Τα επόμενα χρόνια, το τμήμα ανακαλύπτει αρκετά πρωτοποριακά προϊόντα, όπως το Dectomax (δοραμεκτίνη).

1990

Ο William C. Steere, ο νεότερος διορίζεται εκτελεστικός πρόεδρος. Ένα χρόνο μετά, αναλαμβάνει και τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου. Μια νέα περίοδος δημιουργικής ανάπτυξης ξεκινά για την Pfizer Hellas. Τα πρότυπα τεχνολογικά μέσα, η έμφαση στην ποιότητα και ο δυναμισμός μετατρέπουν σταδιακά την Pfizer Hellas από μια μικρή εταιρία σε έναν κολοσσό. Η Pfizer φέρνει την επανάσταση με νέα φαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία καταλαμβάνουν περίοπτη θέση στα ελληνικά νοσοκομεία, στα ράφια των φαρμακείων, αλλά και στα κτηνιατρικά ιατρεία.

1992

Ο William C. Steere ο νεότερος εκλέγεται πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου. Στόχος του είναι να επικεντρώσει εκ νέου την εταιρεία στις βασικές της δραστηριότητες.

1993

Λανσάρεται το πρωτοποριακό πρόγραμμα χορήγησης φαρμάκων της Pfizer "Sharing the Care". Το πρόγραμμα αυτό παρέχει φάρμακα σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα με χαμηλό εισόδημα και σε ανασφάλιστους ασθενείς των Ηνωμένων Πολιτειών.

1994

Η Pfizer επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη 1 δισεκατομμύριο δολάρια Η.Π.Α ετησίως.

1995

Το τμήμα κτηνιατρικών προϊόντων αγοράζει το αντίστοιχο τμήμα της εταιρείας SmithKline Beecham καθιστώντας έτσι την Pfizer παγκόσμιο ηγέτη στην ανάπτυξη και παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων για κατοικίδια και εκτρεφόμενα ζώα.

1997

Το περιοδικό Fortune κατατάσσει την Pfizer στην πρώτη θέση χαρακτηρίζοντάς τη: "η πιο θαυμαστή φαρμακευτική εταιρεία". Η Pfizer συνεχίζει τις δραστηριότητές της υπό τον τίτλο της πιο θαυμαστής εταιρείας και το 1998.

1998

Ο κατάλογος των προϊόντων της Pfizer μεγαλώνει με την παρουσίαση του Viagra (κιτρική σιλδεναφίλη), μια πρωτοποριακή για την εποχή της θεραπεία για τη δυσλειτουργία της στύσης. Η Pfizer επενδύει περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α. στην έρευνα. Η Pfizer και το ίδρυμα Edna McConnell Clark Foundation συνεργάζονται για την ίδρυση της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για το Τράχωμα (ITI) προκειμένου να βοηθήσουν την εξάλειψη του τραχώματος που προκαλεί τύφλωση.

1999
​​​​​​​

Η Pfizer εορτάζει την 150η επέτειό της ως μία από τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες. Αναγνωρισμένη για την επιτυχία της στην ανακάλυψη και ανάπτυξη πρωτοποριακών φαρμάκων, το περιοδικό Forbes χαρακτηρίζει την Pfizer «Εταιρεία της Χρονιάς».

TΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣΣΚΟΠΟΣ & ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣΗ PFIZER ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΕΡΕΥΝΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣΦΑΡΜΑΚΑ ΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΠΡΟΪΟΝΤΑΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝTRANSPARENCY MALTATRANSPARENCY CYPRUSΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΔΩΡΕΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΣΘΕΝΩΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΣ