• Pfizer.com

  • Όροι χρήσης

  • Πολιτική Ιδιωτικότητας

  • Πολιτική σχετικά με τα Cookies

  • Sitemap

  • Disclaimer

HOT TOPIC Placeholder

ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ:  Αρχική / 1900-1950: Νεες Διαδικασιες & Προϊοντα

1900-1950: ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ

1900

Η Pfizer υποβάλλει επίσημο πιστοποιητικό σύστασης στην πολιτεία του Νιου Τζέρσεϋ, με εγκεκριμένο κεφάλαιο 2 εκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α. αποτελούμενο από 20.000 μετοχές αξίας 100 δολαρίων Η.Π.Α. η κάθε μία.

1906

Ο Charles Pfizer πεθαίνει σε ηλικία 82 ετών, ενώ κάνει διακοπές στο εξοχικό του στο Νιούπορτ του Ρόουντ Αϊλαντ. Η εφημερίδα The New York Tribune αποτίει φόρο τιμής στον Pfizer σχολιάζοντας: «εμπλούτισε την επιχείρησή του με γερμανική τεχνική παιδεία, εξαιρετικά βιομηχανικά πρότυπα και αποφασιστικότητα και αντιμετώπισε με επιτυχία τις δυσκολίες, ενώ χρόνο με τον χρόνο κατάφερε να επεκτείνει την επιχείρησή του όλο και περισσότερο».

1914

Το Διοικητικό Συμβούλιο δημιουργεί τη θέση του προέδρου και εκλέγει τον John Anderson. Ο Anderson, ο οποίος είχε ξεκινήσει τη συνεργασία του με τον Pfizer το 1873 ως 16χρονο αγόρι για στις δουλειές του γραφείου, παρέμεινε στη θέση του προέδρου έως το 1929.

1919

Ο χημικός στις Pfizer James Currie επιτυγχάνει τη μαζική παραγωγή κιτρικού οξέος με ζύμωση της ζάχαρης, ένα επίτευγμα το οποίο τελικά απελευθέρωσε την Pfizer από τα δεσμά των ευρωπαίων καλλιεργητών εσπεριδοειδών.

1924

Η εταιρεία Charles Pfizer & Co. Εορτάζει τα 75α γενέθλιά της. Ορόσημο στην ιστορία της εταιρείας είναι ο εορτασμός στις εγκαταστάσεις του Μπρούκλιν, οι οποίες φιλοξενούν 306 υπαλλήλους.

1928

Ο Alexander Fleming ανακαλύπτει τις αντιβιοτικές ιδιότητες της πενικιλίνης, μια ανακάλυψη η οποία προορίζεται να αφήσει εποχή στην ιατρική και να αλλάξει τη μελλοντική πορεία της Pfizer.

1929

Στις 10 Ιανουαρίου 1929, ο John Anderson ανακοινώνει ότι παραιτείται από το αξίωμα του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου. Ο William Erhart εκλέγεται πρόεδρος του Δ.Σ., ενώ ο Emile Pfizer συνεχίζει να εργάζεται ως εκτελεστικός πρόεδρος και ο George, υιός του John Anderson, αναλαμβάνει τον τίτλο του ανώτατου αντιπροέδρου.

1939

Η Pfizer παρουσιάζει μεγάλη επιτυχία στην παραγωγή κιτρικού οξέος με ζύμωση της ζάχαρης, ώστε μια λίβρα κιτρικού οξέος, η οποία το 1919 κόστιζε 1,25 δολάρια Η.Π.Α., τώρα κοστίζει 20 σεντς. Η Pfizer γίνεται ευρέως γνωστή ως κορυφαία εταιρεία στην τεχνολογία ζύμωσης.

1941

Η Pfizer απαντά σε έκκληση της αμερικανικής κυβέρνησης να επισπεύσει την παραγωγή πενικιλίνης προκειμένου να θεραπεύσει τους στρατιώτες των συμμαχικών δυνάμεων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Απ’ τις εταιρείες που επιδίωκαν μαζική παραγωγή πενικιλίνης, η Pfizer μόνο χρησιμοποιούσε την τεχνολογία της ζύμωσης.

1944

Με τη χρήση της ζύμωσης χαμηλού κύτους δεξαμενής, η Pfizer επιτυγχάνει τη μαζική παραγωγή πενικιλίνης και εξελίσσεται στον μεγαλύτερο παραγωγό του «θαυματουργού φαρμάκου» στον κόσμο. Το μεγαλύτερο μέρος της πενικιλίνης που προορίζεται για τις συμμαχικές δυνάμεις παρασκευάζεται από την Pfizer.

1945

Ο George A. Anderson αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου διοικητικού συμβουλίου της Pfizer. Ο John L. Smith εκλέγεται πρόεδρος της εταιρείας.

1949

Καθώς πλησιάζει το μέσο του 20ου αιώνα, η Pfizer εορτάζει την 100η επέτειό της, όπου μια νέα γενιά ηγετών παίρνει τα ηνία της εταιρείας. Ο John McKeen αναλαμβάνει πρόεδρος, ο George Anderson παραιτείται και ο John L. Smith παίρνει τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου. Οι επιστήμονες της Pfizer αρχίζουν μια εντατική αναζήτηση νέων ουσιών προκειμένου να καταπολεμήσουν τις ασθένειες.

1950

Μετά το θάνατο του John Smith, ο John E. McKeen εκλέγεται πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Το Terramycin (οξυτετρακυκλίνη), ένα αντιβιοτικό ευρέως φάσματος που είναι το αποτέλεσμα του πρώτου ερευνητικού προγράμματος της εταιρείας εξελίσσεται στο πρώτο σε πωλήσεις φάρμακο της Pfizer στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Pfizer αρχίζει να επεκτείνεται σε υπερπόντιες αγορές και έτσι δημιουργείται το διεθνές τμήμα.

TΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣΣΚΟΠΟΣ & ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣΗ PFIZER ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΕΡΕΥΝΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣΦΑΡΜΑΚΑ ΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΠΡΟΪΟΝΤΑΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝTRANSPARENCY MALTATRANSPARENCY CYPRUSΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΔΩΡΕΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΣΘΕΝΩΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΣ