• Pfizer.com

  • Όροι χρήσης

  • Πολιτική Ιδιωτικότητας

  • Πολιτική σχετικά με τα Cookies

  • Sitemap

  • Disclaimer

HOT TOPIC Placeholder

ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ:  Αρχική / 1849 – 1899: Η Δημιουργια της Pfizer

1849 – 1899: Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ PFIZER

1849

Ιδρύεται η εταιρεία Charles Pfizer & Company με αντικείμενο τις χημικές ουσίες. Ένα κλασικό συντηρητικό κτίριο στην περιοχή Ουίλιαμσμπεργκ του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη, λειτουργεί ως γραφείο, εργαστήριο, εργοστάσιο και αποθήκη. Το πρώτο προϊόν της εταιρείας είναι το Santonin, ένα πρωτοποριακό αντιπαρασιτικό που κάνει αμέσως επιτυχία.

1862

Η Pfizer διεξάγει την πρώτη εγχώρια παραγωγή τρυγικού οξέος και όξινου τρυγικού οξέος, δύο προϊόντα ζωτικής σημασίας για τη βιομηχανία τροφίμων και χημικών. Ο εμφύλιος πόλεμος, ο οποίος διήρκεσε από το 1861 έως το 1865, σηματοδοτεί μια καθοριστική περίοδο για τη χώρα αλλά και για την Pfizer.

1868

Η ώθηση που επέφερε ο εμφύλιος πόλεμος συνεχίζεται και η Pfizer διπλασιάζει τα έσοδα της. Η εταιρεία έχει πλέον αυξήσει σημαντικά τη γραμμή προϊόντων της και απασχολεί 150 νέους υπαλλήλους. Για να στεγαστεί αυτή τη δυναμική ανάπτυξη, η εταιρεία αγοράζει και ανακαινίζει ένα μεταπολεμικό κτίριο στο Μανχάταν, όπου μετεγκαθιστά τα κεντρικά της γραφεία. Η περιοχή φέρει το όνομα Pfizer για έναν σχεδόν αιώνα.

1880

Χρησιμοποιώντας εισαγόμενα συμπυκνώματα λεμονιού και μοσχολέμονου, η Pfizer αρχίζει να κατασκευάζει κιτρικό οξύ, το οποίο εξελίσσεται ως το βασικό προϊόν της εταιρείας και αναμένεται να εξελιχθεί ραγδαία στις επόμενες δεκαετίες.

1882

Ωθούμενη από τον επεκτατισμό της Αμερικής προς τα δυτικά και τον αυξανόμενο αριθμό των πελατών της δυτικά του Μισισίπι, η Pfizer ανοίγει γραφεία και μια αποθήκη στο Σικάγο του Ιλινόις, που αποτελεί την πρώτη της έδρα εκτός Νέας Υόρκης.

1891​​​​​​​​​​​​

Στις 27 Δεκεμβρίου, πεθαίνει ο συνιδρυτής Charles Erhart και ο υιός του William κληρονομεί μια επιχείρηση αξίας 250.000 δολαρίων Η.Π.Α. Ωστόσο, το συμφωνητικό αναγράφει ότι o Charles Pfizer μπορεί να εξαγοράσει το μερίδιο του William Erhart στη μισή αξία απογραφής, ένα δικαίωμα το οποίο γρήγορα ασκεί προκειμένου να συγκεντρώσει την ιδιοκτησία της εταιρείας στα χέρια του.

1899

Κορυφαία πλέον στις χημικές ουσίες στην Αμερική, η Pfizer εορτάζει την 50η της επέτειο. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει μια ευρεία ποικιλία βιομηχανικών και φαρμακολογικών προϊόντων, με επικεφαλής το κιτρικό οξύ, την καμφορά, το όξινο τρυγικό οξύ, τον βόρακα και το ιώδιο. Η εταιρεία διαθέτει γραφεία στη Νέα Υόρκη και στο Σικάγο, και επαφές με ανθρώπους για εισαγωγές και εξαγωγές προϊόντων σε όλο τον κόσμο. 

TΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣΣΚΟΠΟΣ & ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣΗ PFIZER ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΕΡΕΥΝΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣΦΑΡΜΑΚΑ ΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΠΡΟΪΟΝΤΑΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝTRANSPARENCY MALTATRANSPARENCY CYPRUSΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΔΩΡΕΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΣΘΕΝΩΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΣ