Skip directly to content

Η Pfizer Hellas στηρίζει το έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

13 Jun 2016

Η Pfizer Hellas στηρίζει το έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

Χορηγία για την ενίσχυση των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης προσφύγων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Η Pfizer Hellas, ανταποκρινόμενη σε αίτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.), προσέφερε χορηγία συνολικού ύψους 7.000  ευρώ, για την προμήθεια διασωστικού εξοπλισμού και εξοπλισμού Α’ Βοηθειών. Ο εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί ειδικότερα στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που πραγματοποιεί η Ε.Ο.Δ. στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και συγκεκριμένα στη Λέσβο, στη Σάμο και στην Κω.

Η χορηγία της Pfizer Hellas αφορά στην αγορά κιαλιών θερμικής απεικόνισης καθώς και την προμήθεια υλικών για τη διαμόρφωση τεσσάρων πλήρως εξοπλισμένων φαρμακείων (φιάλες οξυγόνου, αυχενικοί κηδεμόνες, θερμόμετρα και πιεσόμετρα, στοματοφαρρυγγικοί και ρινοφαρρυγγικοί αγωγοί, αναλώσιμα Α’ Βοηθειών κ.ά.).

Ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, επικεφαλής του Τμήματος Ογκολογίας της Pfizer Hellas και υπεύθυνος του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, ανέφερε σχετικά:

«Η Pfizer Hellas, μια εταιρεία που λειτουργεί με επίκεντρο τον άνθρωπο, δεν θα μπορούσε να μένει αδρανής απέναντι στο δράμα των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα μας. Όσο υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι που κινδυνεύουν ή στερούνται τα βασικά της επιβίωσης, εμείς θα θεωρούμε καθήκον μας να συμβάλουμε στην προστασία και στην ανακούφισή τους. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε ήδη συνεργαστεί με αρμόδιους φορείς της Πολιτείας και της Κοινωνίας των Πολιτών. Είναι χαρά μας να συνεχίζουμε τις δράσεις μας στηρίζοντας το έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και των εθελοντών της, που δίνουν καθημερινά νόημα στις έννοιες της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.»

Η δωρεά της Pfizer Hellas συμβάλει στην υλοποίηση του προγράμματος «ΑΙΓΕΑΣ» που έχει θέσει σε εφαρμογή η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, με στόχο την ενίσχυση των δυνάμεων και του εξοπλισμού των παραρτημάτων της, που βρίσκονται στη Λέσβο, στη Σάμο και στην Κω.

Η προστασία των προσφύγων και ιδιαίτερα των παιδιών και των ευαίσθητων ομάδων αποτελεί προτεραιότητα για την Pfizer Hellas, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.  Τον Οκτώβριο του 2015 η εταιρεία  προχώρησε στη δωρεά 8.300 φαρμάκων στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), για την κάλυψη των αναγκών πρωτοβάθμιας φροντίδας των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Pfizer έχει προσφέρει δωρεές συνολικού ύψους άνω των 200.000 δολαρίων σε διεθνείς φιλανθρωπικούς οργανισμούς, όπως η οργάνωση “Save the Children” και η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης, που δραστηριοποιούνται σε χώρες οι οποίες δέχονται αυξημένο όγκο προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Έλενα Αποστολοπούλου, Communications and Patient Alliances Manager, τηλ. 210 6785957, email: eleni.apostolopoulou@pfizer.com

Pfizer Inc: Μαζί για έναν υγιέστερο κόσμο™

Στη Pfizer, χρησιμοποιούμε την επιστήμη και τους παγκόσμιους πόρους μας για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σε κάθε στάδιο της ζωής. Εργαζόμαστε για να θέσουμε τα πρότυπα όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αξία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υγείας που διαθέτουμε, περιλαμβάνει βιολογικά φάρμακα, φάρμακα μικρών μορίων, εμβόλια, καθώς  και πολλά από τα πιο γνωστά παγκοσμίως, προϊόντα προσωπικής υγιεινής και φροντίδας. Οι συνεργάτες της Pfizer στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες ασχολούνται καθημερινά με την προώθηση της καλής υγείας, της πρόληψης, της αντιμετώπισης και θεραπείας των ασθενειών που αποτελούν πρόκληση για την εποχή μας. Συνεπείς με την ευθύνη μας ως παγκόσμια πρωτοπόρος βιο-φαρμακευτική εταιρία, συνεργαζόμαστε με κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερα από 150 χρόνια, η Pfizer εργάζεται για να κάνει τη διαφορά για όλους όσους βασίζονται σε εμάς. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δεσμεύσεις μας, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.pfizer.gr

PP-PFE-GRC-0022-JUN16